Bid nr. to – Forsigtighedsprincippet

Forsigtighedsprincippet, som vel i realiteten er en dyb erkendelse af, at vurderingerne aldrig bliver korrekte, fungere ved, at både ejendoms- og grundværdien reduceres med 20 %, resultatet anvendes så som beregningsgrundlag. Hvorfor 20 %, hvorfor ikke 10 eller 50%? Såvel ejendomsværdien som grundværdien kender ingen, før der sker et salg.  Vi bør derfor gå over til at beskattes den reelle værdi, altså salgsprisen. Når huset er handlet, så ved vi, hvad der er oppe og hvad der er nede. Har vi tjent  på huset, er fortjenesten realiseret, og så kan vi betale den skat, vi skal.

At fremhæve det som noget positivt at procentsatsen for ejendomsværdiskat bliver mindre er næste tragikomisk. Man regner med ret pæne prisstigninger i forhold til 2011, hvor der kom skattestop. For at få det samme resultat skal man naturligvis anvende en lavere procentsats, når beskatningsgrundlaget stiger. 1% af kr. 100 er 1 kroner. Er værdien kr. 200 så skal procenten kun være en halv 🙂

Skattestoppet udløber ved udgangen af 2020, og så kan skatteskruen får sig en ordenligt omgang. Men helt kulant så kan de stigende skafter og afgifter indefryses – så vi betaler det samme i kontanter, og hertil kommer så, at vores hus, mursten for mursten, ender i statens store frysehus. Det kan blive nogle kolde år.

Boligejerne mener

At grænsen for boligbeskatning er nået for længe siden.

At beskatning bør tage hensyn til udgifter til vedligehold mv.

At beskatning først skal ske ved salg.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *