Nu drives folk fra hus og hjem på grund af skatter og afgifter

En af nyhederne i radioen i dag (ironisk nok den 13) var, at flere og flere kommuner nu har held med at få inddrevet boligskatterne. På sin vis er det jo godt, at kommunerne får penge, men samtidig kan man høre, at der bliver sendt flere hundrede informationer om begæring af tvangsauktioner. Er det nu noget at være stolt af?

Af få sin ejerbolig begæret solgt på grund af skatter og afgifter rammer hårdt og især såfremt man er en børnefamilie eller en pensionist. Kunne disse mennesker så ”ikke bare” have betalt? Åbenbart ikke.

Vores nuværende beskatning af ejerboliger er i bund og grund helt urimelig, og ingen burde kunne fratages deres bolig på grund af skatter og afgifter på selv samme ejendom. Vores boligskatter er baseret på en fiktiv vurdering, den betales med allerede beskattede midler, og med grundskyldens himmelflugt er det blevet svært at være boligejer. Lægger man hertil alle mulige afgifter på vand, el, vandafledning, varme osv. osv., så er de 1,5 mio. boligejere og deres familier hårdt presset.

Vores politikere må tænke nyt og omlægge ejendomsbeskatningen således, at den dels sker på en objektiv værdi og dels hovedsagelig først sker når og hvis, der har været en reel fortjeneste på ejendommen. En ejerbolig er netop en bolig, et hjem og ikke et investeringsobjekt. Lav løbende beskatning og så en beskatning ved endeligt salg, når man har realiseret en eventuel gevinst, det er det eneste rimelige.

Der må der gribes ind i de situationer, hvor det offentlige begærer tvangsauktioner. Når tallet er højt, er det jo fordi skatteopkrævningen ikke har fungeret, og gælden har kunnet vokse og vokse. Mangler man penge, så har det jo været en mulighed ikke at betale de tårnhøje afgifter på sit eget hus.

Der bør øjeblikkelig sættes en stopper for, at det offentlige kan begære folks bolig på tvang. Der er andre metoder såsom løntilbageholdelse mv., og rækker dette ikke, så må man lyse pant eller tage udlæg i ejendommen, men ikke benytte dette til tvangssalg. Så må det offentlige vente på sine penge til ejendommen sælges. Udsætter vi folk fra eget hjem p.g.a beskatningen af deres egen bolig, skaber vi sociale klienter som samfundet så skal genhuse mv. Det er en dårlig og helt umenneskelig vej.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *